Σας έχω γράψει για την πολύτιμη διατροφική σημασία της κινόα. Θα συνοψίσω μερικά θρεπτικά συστατικά της, για να θυμηθούμε γιατί είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας, στην απώλεια βάρους.
Περιέχει:
20 απαραίτητα αμινοξέα
Πηγή Ω-3 λιπαρών
Πλούσια σε φυτικές ίνες
Σημαντική πηγή μετάλλων και βιταμινών (μαγνήσιο, μαγγάνιο, βιταμίνες Β1,Β2,Β3,Ε,D)
Πολυφαινόλες, φυτοστερόλες, φλαβονοειδή, είναι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει,τα οποία εμποδίζουν την απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας.

Υλικά

5 ντομάτες
5 πιπεριές
5 κολοκυθάκια
2 κούπες κινόα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ψιλοκ. μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° βαθμούς
2. Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα 2-3 φορές και την σουρώνουμε
3. Πλένουμε,στεγνώνουμε και αδειάζουμε τα λαχανικά, φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια
4. Την ψίχα από τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια την ψιλό κόβουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κινόα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το λάδι και το αλατοπίπερο.
5. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, γεμίζουμε τα λαχανικά και κλείνουμε με τα καπάκια τους
6. Ψήνουμε στους 180°βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 1 ½ ώρα

Συνοδεύουμε το πιάτο με γιαούρτι ή φέτα με χαμηλά λιπαρά.
Θερμική Αξία ανά μερίδα 350kcal.

 

 

Επιμέλεια άρθρου: Μαντούδη Μάρω
Για απώλεια, συντήρηση βάρους επισκεφτείτε τη σελίδα:
www.elenipetroulaki.gr